Biztonsági oldal

Press image

Mit tesz a(z) be2 aktívan az Ön biztonságáért?

1. MI-elemzés

A regisztrációs folyamattal kezdődően mesterséges intelligenciát használunk a csaló tagok felderítésére. Ez a mesterséges intelligencia egy olyan algoritmus, amely gépi tanulást használ a gyanús tevékenységek (például adathalászat, szextortion*, csalás stb.) megtalálására és jelentésére.

2. E-mail-biztonság

A társkereső platform használatához minden tagnak igazolnia kell az e-mail-címét. Ha ez nem történik meg, a kapcsolat nem kerül megerősítésre, és nem jelennek meg más tagok összeillő partnereinek listáiban.

3. Ellenőrzés és kézi tesztelés

Nagy jelentőséget tulajdonítunk a profilok és fényképek jól képzett kezelőink általi kézi ellenőrzésének. Ez véletlenszerű ellenőrzési mintákon és jelentett profilokon keresztül történik. Ha ezek a profilok gyanúsnak bizonyulnak, blokkoljuk, és tovább vizsgáljuk vagy töröljük őket.

4. SSL-titkosítás

Szervereink az Ön biztonsága érdekében SSL-titkosítottak. Mindig keresse az SSL-tanúsítványt a böngésző címsorában a bal felső sarokban.

5. A tag aktív részvétele

Észrevettél valamit? Valami nem látszik jónak? A profil olyan rendellenességeket mutat, amelyeket a mesterséges intelligencia és a kézi ellenőrzés nem észlelt? Akkor kérjük, minél előbb jelentse nekünk a profilt!

Tagként lehetősége van arra, hogy jelentse a többi tagot, ha bármilyen csaló tevékenység, például adathalászat, csalás vagy szextortion gyanúja merül fel. Azokat a tevékenységeket, amelyek nem felelnek meg az Általános Szerződési Feltételeinknek, amelyeket minden tagnak el kell olvasnia és tudomásul kell vennie, be lehet és kell jelenteni.

A tagok bejelentése nagyon egyszerű. A bejelentési folyamat elindításához kattintson a „Tag bejelentése” lehetőségre közvetlenül a profilfotója alatt. A bejelentések névtelenek, és azokat bizalmasan kezeljük. A bejelentett tag soha nem fogja megtudni, hogy Ön jelentette őket.

Ha előfordulna, hogy bejelentést kell tennie a rendőrségen, lehetőségeinkhez mérten támogatjuk Önt és a rendőrség megkereséseit.


Mit tehet aktívan a(z) be2 biztonsága érdekében?

1. Ne váltson platformot

Ha biztonságosan szeretne kommunikálni öszeillő partnereivel és partnerjavaslataival, maradjon a(z) be2 oldalon. Ne váltson át a(z) be2-ról harmadik felek webhelyeire vagy chat-alkalmazásaira, például privát e-mailekre, Skype-ra, WhatsAppra stb. Csak akkor használja ezeket a platformokat, ha teljesen megbízik a másik személyben. Még jobb, ha marad a(z) be2 oldalán, mivel ez lehetővé teszi, hogy minden kommunikáció nyomon követhető maradjon, és csökkenti a csalás, csalárdság, szexuális csalás vagy adathalászat kockázatát.

2. Ne adjon ki semmilyen személyes adatot

Adatai nálunk biztonságban vannak. Legyen szó becenevéről, telefonszámáról vagy e-mail címéről: mindezek az adatok értékesek, és a lehető legnagyobb körültekintéssel kell kezelnie őket. Soha ne adja át ezeket az információkat idegeneknek vagy új ismerősöknek. Ha figyelmeztetésünk ellenére úgy dönt, hogy továbbadja személyes adatait, az a saját felelősségére történik; a(z) be2 nem vállal felelősséget, ha Ön nyilvánosságra hozza személyes adatait.

3. Rendszeresen ellenőrizze, hogy a megfelelő be2 webhelyet használja-e

Mindig győződjön meg arról, hogy az SSL-tanúsítvánnyal rendelkező megfelelő be2 URL látható a böngésző címsorában a bal felső sarokban. Soha ne kattintson a chatekben Önnek küldött linkekre. Ha egy tag ragaszkodik ahhoz, hogy megkapja személyes adatait, vagy azt akarja, hogy kilépjen a platformunkból, tekintse ezt piros zászlónak, és járjon el fokozott óvatossággal. Nem tudjuk ellenőrizni, hogy mi történik a platformunkon kívül.

4. Hogyan lehet azonnal észrevenni a csalókat, a szextorzítást és az adathalászatot

Mindezekkel a technikákkal szemben nem könnyű védekezni, de van néhány piros zászló, ami észrevehető.

Adathalászat*

A címek adathalászata az első lépés. Ez többnyire olyan hivatkozásoknál fordul elő, amelyeket előre nem lehet visszafejteni, és amelyeket a linkrövidítő szolgáltatások lerövidítettek. Ilyen esetben mindig ellenőrizze a teljes URL-t, és ne kattintson az ismeretlen hivatkozásokra.

Csalás*

A csalásnak, vagyis az átverésnek általában az a célja, hogy megszerezze pénzügyi adatait. Ez különböző formákat ölthet. A csalók általában úgy tesznek, mintha a daliás herceg vagy a bájos hercegnő lennének, hogy a célszemély beléjük szeressen. Az első szakasz a túlzott romantika. Általában néhány hétig tart. Céljuk a személyes adatok, például a telefonszámok és hasonlók megszerzése. Ezt a fázist általában egy kezdeti, általában kis összegű pénzkövetelés követi baleset, pénztárca elvesztése vagy vészhelyzet miatt. Az első pénzigény kielégítése után hirtelen egyre nagyobb összegeket követelnek a célszemélytől. Mindig azzal az ígérettel, hogy a pénzt visszaadják. Sajnos, ez nem így van, és a csaló egyszerűen eltűnik a célszemély pénzével.

Szextortion* – Zsarolás fotókkal és videókkal

A Sextortionnal a célszemélyt zsarolják. Az első fázisban kialakul a bizalom. Ez a bizalom felhasználható meztelen fotók, meztelen maszturbációs fotók, meztelen szexfotók, meztelen videók vagy akár a célszemélyt ábrázoló szexvideók készítésére. Ezeket az anyagokat később eszközként használják fel, hogy pénzt csikarjanak ki a célszemélytől. Soha ne küldjön ilyen fájlokat idegeneknek. Mindig legyen óvatos.


Online biztonság a(z) be2 oldalán

Folyamatosan mindent megteszünk annak érdekében, hogy a csalók ne regisztráljanak a(z) be2 webhelyen. Mivel a kiberbűnözők korlátlan számú IP-címmel (bejelentkezési címmel) és e-mail-címmel rendelkeznek, még egy olyan biztonságos portál sem képes megakadályozni minden bejelentkezést, mint a(z) be2. Sajnos, ezzel nem vagyunk egyedül, mert minden társkereső platformon, egyéb társkereső oldalon és online szolgáltatásban vannak csalások.

A biztonság mindig a legfontosabb számunkra. Mindig a technológia élvonalában vagyunk, mivel az online világ minden nap új kihívásokkal néz szembe. Elkötelezettek vagyunk az online csalások elleni küzdelem mellett társkereső oldalunkon, és ezt tagjainkkal együtt tesszük.



Kérésünk Önhöz: Legyen óvatos, ne adjon ki semmilyen személyes adatot. Csevegéseit és beszélgetéseit csak a mi platformunkon folytassa.

Köszönöm.

Az Ön be2 biztonsági csapata.

Note: we do not provide our service to customers with Luxembourg residence. If you are a Luxembourg resident you're not allowed to register for the service.